Още по темата

Около ден остава до началото на европейското първенство за младежи до 20 г., Дивизия А в Гърция, което ще проведе от 8 до 20 юли. Сред 12-те избраници на селекционера на тима ни Петко Делев за финалите попадна и гардът на Академик Благоевград Николай Маринов.
 
BBALL.BG се свърза с юношата на Балкан, за ни разкаже малко повече за подготовката на националите ни до 20 г., за турнира в Турция и очакванията си за предстоящото европейско първенство.

Подготовката премина нормално. Първият ни лагер беше във Варна. Там направихме няколко тренировки на пясъка. Това ни помогна много. След това се преместихме в Правец, където условията са перфектни. Бяхме поканени на много силен турнир в Турция, Стигнахме до финал, но загубихме от Сърбия. Няма как да не съм доволен от този турнир. Целият отбор показахме добър баскетбол и неслучайно стигнахме до последния двубой, но винаги може повече”, заяви пред BBALL.BG Николай Маринов.

Изиграхме няколко силни мача в Турция. Надпреварата беше една голяма проверка за нас. Премерихме сили с доста силни тимове. Може би този финал ще ни донесе самочуствие. Ние обаче гледаме напред. Подготвяме се за европейското първенство и се надяваме във всеки двубой да даваме максимума от себе си”, допълни още 176-сантиметровият баскетболист.

Отборите в групата ни за еврофиналите са доста класни. Франция и Русия имат силни играчи. Полша разполага с добре комплектован и обигран отбор, а с Израел тепърва ще се запознаме по време на турнира”, коментира още юношата на Балкан.

Очаквам да се представим на ниво във всеки мач на европейското първенство. Трябва да се борим през всичките 40 минути. Ако е рекъл Господ, се надявам да направим нещо голямо и да зарадваме всички наши фенове”, обясни Николай Маринов.