Една от големите звезди на шампиона в НБА Сан Антонио Ману Джинобили може да се отдаде на принудителна почивка в следващите месеци. 198-сантиметровият баскетболист е с фрактура в десния крак и най-вероятно ще се подложи на лечение, съобщават американските медии.

Според информациите, травмата е установена на последните тестове на Джинобили в Сан Антонио. 36-годишният аржентинец ще потърси и второ лекарско мнение по въпроса. Ако диагнозата бъде потвърдена, Джиноболи по всяка вероятност ще пропусне световното първенство в Испания, което започва в края на август.

Очаква се възстановяването и процеса на рехабилитация на Джинобили да отнемат поне два месеца. Роденият в предградията на Буенос Айрес баскетболист трябва да е напълно готов за началото на тренировъчния лагер на Спърс през септември.

Джинобили е четирикратен шампион в НБА. Участва в Мача на звездите през 2005 и 2011 г. “Най-добър шести играч” в лигата през 2008 г.

Джинобили бе сред главните "виновници" за спечелената от Сан Антонио титла в НБА през миналия сезон, записвайки средно по 12.3 точки и 4.3 асистенции.